Misiune și obiective

Un parteneriat pentru conservarea naturii și a turismului în România

Asociația de Ecoturism din România (AER) este un parteneriat pentru conservarea naturii și turism în România între asociații de turism, organizații neguvernamentale de dezvoltare locală și conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii și agenții de turism. Conceptul inovator promovat de AER are scopul de a reuni sectorul public și pe cel privat într-un parteneriat pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului durabil.

Promovare și marketing

• Crearea și promovarea unei imagini bine definite a României ca destinație ecoturistică la nivel internațional;
  • Dezvoltarea serviciilor și a infrastructurii ecoturistice la nivelul Eco-Destinațiilor propuse în România;
  • Conservarea naturii și dezvoltarea durabilă în România;
  • Campanii de presă la nivel național axate pe dezvoltarea ecoturismului în România;
  • Participare la târguri naționale de turism.

Strategii de dezvoltare

• Dezvoltarea unor strategii de turism în interiorul și în jurul parcurilor naționale / naturale și a ariilor protejate;
  • Dezvoltarea de produse turistice: poteci tematice, trasee turistice, interpretare și centre de vizitare.

Certificare în ecoturism

Crearea unui mecanism de certificare a trei tipuri de produse turistice:

• Programe ecoturistice / excursii oferite de tur-operatori sau ghizi (eco-tururi pentru maxim 15 participanți);
  • Structuri de cazare la scară mică în zone rurale și naturale (de tip eco-lodge și pensiuni de maxim 25 de camere);
  • Eco-destinații (una sau mai multe comunități în cadrul zonelor naturale).

Alătură-te!

Află cum poți deveni membru al celei mai active asociații de ecoturism din România.